Fotbalistul zălăuan Cătălin Chiş, încrezător înaintea startului noului sezon al Ligii I: „Sper să obţin cu Ceahlăul o clasare în prima jumătate a clasamentului”

Deşi a promovat de trei ori până acum în Liga I, cu trei echipe diferite, fotbalistul zălăuan Cătălin Chiş va avea, în sfârşit, şansa de a evolua în sezonul următor pe prima scenă a fotbalului românesc. Mijlocaşul zălăuan s-a transferat în această vară la Ceahlăul Piatra Neamţ de la Poli Timişoara, fostul director executiv al timişorenilor, Gheorghe Chivorchean, luându-l pe jucător cu el la formaţia moldavă. „Mă bucur foarte mult că voi putea, în sfârşit, să evoluez în Liga I. Cred că este visul oricărui fotbalist. Sunt mulţumit de condiţiile şi de colectivul pe care l-am găsit la Piatra Neamţ. Sper să obţinem o clasare cât mai bună la finalul sezonului, în prima jumătate a clasamentului”, ne-a declarat Cătălin Chiş, care a devenit în această vară al patrulea fotbalist zălăuan din Liga I, după Bogdan Unguruşan (Pnadurii Târgu Jiu), Liviu Antal (FC Vaslui) şi Vlad Morar (Petrolul Ploieşti).
Cătălin Chiş s-a alăturat lotului condus de Costel Enache la începutul acestei luni, timp de o săptămână efectuând antrenamente pe plan local. A urmat un stagiu de pregătire de două săptămâni în Austria, iar acum fotbalistul aşteaptă cu nerăbdare debutul în prima ligă, Ceahlăul Piatra Neamţ urmând să evolueze sâmbătă, de la ora 19, pe terenul Petrolului.
Fotbalistul zălăuan a început fotbalul FC Armătura, dar s-a transferat rapid la FC Bihor, încă pe vremea junioratului. De aici a ajuns la Liberty Salonta, cu care a promovat în prima ligă, dar cum formaţia din Salonta nu s-a înscris în campionat, Chiş a revenit la FC Bihor, promovând şi cu aceasta în Liga I. În toamna anului trecut, Cătălin Chiş a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu Politehnica Timişoara, promovând cu aceasta în Liga I la finalul sezonului. Din cauza problemelor financiare apărute la clubul bănăţean, mijlocaşul zălăuan a fost nevoit să-şi caute în ceastă vară o altă echipă, Ceahlăul Piatra Neamţ fiind astfel formaţia cu care Chiş va evolua, în premieră, în Liga I.
Marius Morar

Leave a Comment